SV Salio is AVG-Proof

Grote kans dat je inbox deze weken uitpuilt met mailtjes van bedrijven en organisaties, die je privacy allemaal heel belangrijk vinden en waarvan je in sommige gevallen niet eens meer wist dat je er ooit klant bent geweest. Dit komt omdat vanaf vandaag de nieuwe Europese privacywet in werking treedt. Daarin gelden strengere privacyregels. Veel bedrijven mailen je om opnieuw toestemming te vragen voor het ontvangen van hun nieuwsbrief of om je op hun nieuwe privacyvoorwaarden te wijzen.

Laten we even bij het begin beginnen: wat houdt die wet eigenlijk in? AVG staat voor Algemene verordening gegevensbescherming. Deze wet gaat vrijdag 25 mei in en geldt dan voor de hele EU. Kort gezegd komt het erop neer dat bedrijven vanaf dat moment meer verplichtingen krijgen op gebied van het beschermen van de privacy van hun klanten of leden. Zo mag je vanaf 25 mei bijvoorbeeld niet meer gegevens van iemand vragen dan nodig.

We zijn afgelopen tijd druk geweest om verschillende system up-to-date te krijgen voor het ingaan van de nieuwe wet. De ledenlijst is geüpdatet en vanaf nu staat er een link met meer info over ons privacybeleid op de website. Hierdoor zijn we nu compleet ‘AVG-proof’, klaar voor het ingaan van de nieuwe verordening dus.

Echter, jullie hebben van ons niet een mail ontvangen zoals vele andere bedrijven wel doen. Dit komt omdat de nieuwe wet  helemaal niet vereist dat dit gebeurt. De nieuwe wet vereist wel dat je kan bewijzen dat je toestemming hebt gekregen voor het verwerken van persoonsgegevens. Maar dat betekent niet dat je opeens opnieuw toestemming moet vragen als je die onder de oude wet al had. Ook de nieuwe privacy policy hoeven we niet te mailen volgens de nieuwe wet. Hierdoor voorkomen we dat jij onnodig wordt gespamd over zaken die je waarschijnlijk helemaal niet interessant vindt.

Mocht je vragen hebben over ons privacybeleid, de beveiliging of hoe wij omgaan met persoonsgegevens, dan kan je ons altijd een mailtje sturen via info@svsalio.nl. Wij staan graag voor je klaar.